Acabem amb el racisme i l’extrema dreta! Treball i habitatge per a tots!

24/09/2011, SR Badalona

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va qualificar als gitanos com una “amenaça” que han vingut “exclusivament per cometre crims” i ha estat als tribunals per distribuir a les últimes eleccions autonòmiques pamflets xenòfobs que vinculaven la immigració amb la delinqüència. Va culpar als immigrants dels problemes socials, incrementant les tensions racials. Aquesta va ser una característica de moltes de les campanyes del PP a les últimes eleccions i estarà de nou present a les eleccions generals.

També a les últimes eleccions, el partit de Josep Anglada, Plataforma per Catalunya (PxC), va aconseguir 67 regidors i més de 65.000 vots. Tot i que només són els 2.3% dels vots, això és una avís de que l’extrema dreta por omplir un buit quan no hi ha una alternativa d’esquerres.

El PP i els partits de dreta volen fer-nos creure que els immigrants són els culpables de la crisi. Però aquests són  utilitzats com a caps de turc per tractar de desviar l’atenció sobre els veritables culpables de la crisi (polítics, banquers i el sistema capitalista en el seu conjunt).

És la crisi capitalista i les mesures econòmiques que el govern del PSOE ha pres amb tant d’entusiasme les que ens han enfonsat a tots a la pobresa. Això ens ha portat a problemes que els racistes han aprofitat per explicar-nos les seves mentides. Els que més pateixen la crisi econòmica són freqüentment els propis immigrants que hi són a la base de la piràmide financera i social.

Molts treballadors i joves han viatjat al estranger en busca de feina i un futur millor i entenen perquè la gent emigra. La mà d’obra immigrant és una característica del capitalisme modern que proporciona mà d’obra barata que pot utilitzar per fer baixar els salaris i les condicions de vida dels treballadors locals. La immigració pot ser “legal” o “il·legal”. Però no es pot culpar a la gent que ve “il·legalment” al país. És la crisi capitalista en els seus països el que els porta fins aquí. Lo que hauria de ser il·legal és el robament dels recursos dels països pobres per part dels bancs internacionals a través de l’endeutament. Això manté a molts d’aquest països, rics en recursos, sota el control del capitalisme internacional.

La extrema dreta intenta negar als immigrants els papers per l’accés a l’atenció sanitària bàsica i a altres serveis essencials. Volen fer-nos creure que els immigrants acaparen molts beneficis socials i que aquesta és la raó per la qual els autòctons es queden sense elles. El recent desastre a Catalunya que va suposar que prestacions fossin paralitzades per comprovacions de frau demostra que volen eliminar totes les nostres prestacions. Hem de demanar millors prestacions per a tots, vinculades al cost de la vida i fer front a les retallades d’aquestes. Les retallades són l camí per al desastre social. No podem permetre que una secció de la societat sigui alienada y culpada dels problemes del sistema.

No és suficient amb condemnar moralment el racisme i entendre els problemes dels immigrants. Hem de respondre a les mentires dels racistes, però també és necessari proposar solucions. Per debilitar als racistes hem de convèncer a la gent que està en perill de caure en els seus arguments de que hi ha altres respostes als seus temors. D’aquesta forma, la lluita contra el fascisme ha de vincular-se a les qüestions socials com la lluita per una feina o com la lluita en contra dels desnonaments. Els treballadors tenim més en comú entre nosaltres, siguin quines siguin les nostres diferències culturals o d’origen , que amb els capitalistes i els seus representants del nostre propi país.

Quan l’economia creixia la immigració va augmentar. El capitalisme es sentia satisfet per poder disposar de ma d’obra estrangera més barata que feia baixar els salaris.

És necessari que els sindicats prenguin part en les lluites pels drets laborals dels immigrants, organitzant als treballadors per defensar millors condicions i aconseguir paritat als salaris. Només units podrem guanyar qualsevol lluita.

L’opressió als immigrats s’ha d’aturar. A Madrid, durant aquest darrer estiu, el moviment 15M va organitzar  protestes immediates contra la repressió policial. Les assemblees, juntament amb els sindicats i els moviments socials han de movilitzar-se cada vegada que hi hagi una amenaça de les forces de l’estat o dels grups d’extrema dreta.
La extrema dreta ha de ser activament treta del carrer, ja que els partits establerts són incapaços d’enfrontar-se a ella.

Després de tot, com va dir Malcom X, “el capitalisme és racisme”. Sempre intentarà dividir-nos per qualsevol mitjà possible per a poder dominar-nos. Necessitem una nova manera d’organitzar-nos i ha d’unir totes les nostres lluites amb l’objectiu d’aconseguir una societat socialista que pugui proporcionar una vida digna per a tots a l’Estat Espanyol i a tot el mon.